Kapitaloceen nieuwsbrief | No. 3 | 7 oktober 2021

Lieve geïnteresseerden,

De laatste week van de publieksfinanciering voor project Matsutake van stichting Kapitaloceen is in zicht. We zitten nu op €369.000,- (73.8 %). Hoe meer geld we nog ophalen, hoe meer plek voor ander leven we kunnen creëren. Mocht je nog twijfelen of mensen kennen die dit interessant vinden, dit is het moment! Leen aan kapitaloceen! Zegt het voort! We maakten een kant en klaar mailtje wat doorgestuurd kan worden (onderaan deze nieuwsbrief).

Raad van Advies

We hebben twee nieuwe aanwinsten in onze raad van advies:

Bram Büscher - leidt de Sociology of Development and Change groep van de Wageningen Universiteit. Schreef met Robert Fletcher The Conservation Revolution.

Willem Schinkel - hoogleraar sociale theorie aan de Erasmusuniversiteit, schreef onlangs Pandemocratie.

De Raad bestaat inmiddels uit tien mensen met een eigen, idealistische kijk op de wereld. Onder andere met hen zullen we de komende jaren nadenken over / experimenteren met hoe we kunnen 'samenleven met niet-menselijk leven' of hoe de landbouw te 'dekoloniseren'.

Land

Nu we het einde van de financieringsronde naderen, komen we in de volgende fase: de zoektocht naar land. Mochten jullie mensen zijn / kennen die hier mee zouden kunnen helpen, laat het ons weten!

Tot slot

Hier kunnen jullie de tegenlicht meet-up van vorige week terugzien, ongeveer vanaf minuut 24 zijn wij aan het woord.

Liefs,

David, Maartje en Dido

Ken je mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn, stuur dit bericht, of een gedeelte ervan.

Beste geïnteresseerden,

Graag vragen we jullie aandacht voor een stichting die we - met oog op de ecologische- en klimaat crises - hebben opgezet. Stichting Kapitaloceen koopt landbouwgrond die voorheen werd gebruikt voor monocultuur of intensieve veeteelt. Van deze grond leven vanaf het moment dat het gekocht is een kleine groep mensen en een grote groep niet-mensen samen. En samen beslissen ze, zo goed en zo kwaad als dat gaat wat er gebeurt. Het is een experiment waar geen plek is voor marktideologie, zodat productie voor de mens niet meer centraal hoeft te staan en we weer plek kunnen maken voor ander leven. We verlenen toegang tot land aan hen voor wie "de markt" dit niet kan: idealistische boeren en niet-mensen.

Om het eerste stuk grond te kopen willen we €500.000,- ophalen in de vorm van rente-vrije leningen en donaties. We zitten al op 73,8% met nog iets meer dan een week voor de boeg. Doe mee en stal je geld tijdelijk bij ons! Kijk op www.kapitaloceen.nl voor meer informatie.

Liefs,

David, Dido en Maartje